Icynene H2Foam LITE

H2Foam LITE is het enige isolatiemateriaal dat luchtdichtheid (om te voldoen aan de nieuwe thermische normen) combineert met dampdoorlatendheid. Vocht kan namelijk gemakkelijk binnendringen in de wanden van een huis (muren, zolders, daken). De constructie moet dus kunnen drogen in geval van condensatie of infiltratie.

De gebruikelijke isolerende materialen uit vezel of vlokken laten lucht door, absorberen het vocht en houden het vast. De thermische norm schrijft daarom de plaatsing voor van een dampscherm dat water- en luchtdicht is. Door een dampscherm te combineren met de gebruikelijke isolatiematerialen blijft het vocht vastzitten in de wanden en kan het behoorlijke schade aanrichten.

De isolatiematerialen uit het assortiment H2Foam LITE zorgen ervoor dat het vocht kan ontsnappen zodat de constructie goed behouden blijft. H2Foam Lite (LD-C-50) ligt aan de basis van het wereldwijde succes van Icynene. Het product staat synoniem voor superieure kwaliteit, gezonde isolatie en luchtdichtheid.

Sinds de lancering in 1986 isoleert en beschermt het honderdduizenden gebouwen in de wereld, waarbij het systematisch beter isoleert dan de gebruikelijke systemen.

Het verschil tussen PUR en Icynene

Icynene is een PUR vorm, maar heeft hele andere eigenschappen dan de standaard PUR isolatie. Icynene H2Foam LITE bevat geen vluchtige gassen die schadelijk zijn voor de ozonlaag. Deze expansie van Icynene gebeurd op waterbasis.

Dakisolatie

Icynene is perfect geschikt voor houten constructies. Omdat het in een vloeibare vorm wordt aangebracht kruipt het in alle kleine kiertjes van én tussen het hout. Op die manier wordt uw dak optimaal geïsoleerd en ontstaat er een luchtdichte laag. De open cel structuur en damp open schuim zorgt ervoor dat het hout niet verstikt.

Gevel- en binnenmuurisolatie

Met Icynene kunnen we de gevel van uw woning eenvoudig isoleren. We spuiten het isolatieschuim direct op de gevel waarna u deze kunt afwerken.

Vloerisolatie

Via de kruipruimte of kelder kunnen wij uw vloer vanaf de onderkant eenvoudig isoleren. Nog een bijkomend voordeel van Icynene is dat het ook mogelijk is houten vloeren te isoleren. De open cel structuur en damp open schuim zorgt ervoor dat het hout niet verstikt.

De voordelen op een rijtje

 • Uitstekende thermische weerstand
  Thermische weerstand wordt aangegeven met een R-waarde. Hoe beter het isolatie pakket, hoe hoger de R-waarde. En een hoge R-waarde is gegarandeerd met Icynene H2Foam LITE.
 • Open cellen die het vocht laten ontsnappen
  Om te voorkomen dat er vochtophoping ontstaat met als gevolg schimmels en andere schade heeft Icynene H2Foam Lite een open cel structuur. Hierdoor kan het vocht eruit, maar is de isolatie luchtdicht.
 • Licht
  De Icynene H2Foam Lite weegt tussen de 7 en 11 kg/m3! Vanwege dit extreem lage gewicht hoeft u zich nooit zorgen te maken of uw constructie de belasting van isolatie wel aankan. Geen moeilijke berekeningen of andere zaken die moeten worden aangepast in de constructie.
 • Duurzaam
  BEVO Isolaties & Duurzaamheid. De naam zegt het al, wij vinden het belangrijk dat onze producten geproduceerd en verwerkt worden op een milieuvriendelijke manier. Icynene recycled o.a. PET-flessen in de isolatiematerialen die tevens bij het aanbrengen geen vluchtige organische verbindingen (VOS) uitscheiden. Het aanbrengen van de Icynene-isolatie heeft geen invloed op de ozonlaag én is  vooruitstrevend met gerecyclede materialen.
 • 100% Waterbasis!
  De expansie van Icynene gebeurd 100% op waterbasis. 
 • Soepel
  Ongemerkt “werkt” uw huis. Onder andere het gebruikte hout van uw dak constructie, verdiepingsvloer of in uw wanden zijn onderhevig aan temperatuur en vochtigheidsgraad. Deze kunnen hierdoor uitzetten of krimpen. Omdat Icynene H2Foam LITE soepel blijft, zal deze blijven zorgen voor een gesloten, luchtdichte laag.
 • Absorbeert geen water
  Icynene foam absorbeert geen water waardoor het ontstaan van schimmels, verzakken van isolatie en andere ongemakken van veel andere isolatie vormen voorkomen worden.
 • Volledig geurloos
  Geen last van vervelende geuren of andere ongemakken na het isoleren met Icynene. Omdat de expansie niet op waterbasis gebeurd blijft u niet zitten met vervelende geuren.
 • Zonder HCFC, HFA, CFC, VOS of formaldehyde
  Wellicht bent u goed in scheikunde, maar toch willen we dit even uitleggen. O.a. HCFC, CFC en formaldehyde zijn stoffen die zeer schadelijk zijn voor de ozonlaag. En deze ontbreken allemaal! Daarom het woord duurzaamheid in onze naam!
 • Zelfdovend, vlamvertragend
  Veiligheid! Een zeer belangrijk onderdeel in het kiezen van een product, is het veilig voor mij, en mijn omgeving. Icynene foam is zelfdovend én vlamvertragend.

Ideaal geschikt voor:

 • Dakisolatie
 • Wandisolatie
 • Vloerisolatie

Contactgegevens

Mercuriusweg 3
9561 AL Ter Apel

Bel ons:
0599 - 820 389

Of email ons:
klantenservice@bevoisolaties.nl

Advies op maat: “Omdat elk huis en iedere situatie verschillend is zijn er geen standaard oplossingen om uw huis te isoleren.” Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
Blogs & projecten
Snel contact opnemen

Vragen?

Bel ons:
0599 - 820 389
of stuur ons een e-mail
klantenservice@bevoisolaties.nl

Morgen om 08:00 weer geopend