Gratis adviesgesprek aanvragen

Klantenreviews

Wij hebben een groot aantal tevreden klanten!

Samenwerkingspartners

Meldpunt PUR-slachtoffers: een uitstekende zaak

BEVO werkt regelmatig met PUR, onder andere vanwege de hoge isolatiewaarde en het gebruiksgemak. Wij zijn ons al die tijd ook bewust geweest van de risico’s die er komen kijken bij het werken met PUR, en hebben daarom altijd de juiste voorzorgsmaatregelen genomen. Sinds een aantal jaren is er het meldpunt PUR-slachtoffers, voor iedereen die schadelijke gevolgen ondervindt van het gebruik van PUR. Als gecertificeerde verwerker van PUR vinden wij dit een uitstekend alternatief.

Is PUR gevaarlijk?

Het antwoord op de vraag of PUR gevaarlijk is, is niet makkelijk te geven. Het is vergelijkbaar met de vraag of een auto gevaarlijk is. Zolang een auto op de juiste manier gebruikt wordt, door een capabel iemand met een geldig rijbewijs, is hij veilig. Maar stapt er iemand in de auto zonder rijbewijs om vervolgens volgas door een woonwijk te scheuren, dan wordt diezelfde auto ineens een gevaarlijk projectiel.

Wij zijn ervan overtuigd dat PUR niet gevaarlijk is, zolang het aangebracht wordt onder de juiste omstandigheden, op de juiste manier en met het juiste gereedschap. ‘Op de juiste manier’ betekent in dit geval ook dat ons bedrijf en onze medewerkers allemaal het juiste certificaat hebben, waarmee we bewijzen dat we veilig werken met PUR. Dit kunnen we bij bedrijfsbezoeken van de arbeidsinspectie dan ook laten zien.

Waarom het meldpunt PUR-slachtoffers?

BEVO is niet betrokken geweest bij de oprichting van het meldpunt PUR-slachtoffers. Tegelijkertijd moedigen we het initiatief wel aan. Door de onjuiste toepassing van PUR vallen er namelijk onnodige slachtoffers, zowel onder PUR-spuiters als mensen die hun woning hebben laten isoleren met PUR door bedrijven die hier niet veilig mee kunnen werken. Dankzij het meldpunt hebben deze personen een plek waar ze terechtkunnen, zodat er de juiste aandacht aan geschonken kan worden en er passende oplossingen gevonden kunnen worden.

Daarnaast hopen we dat mede dankzij het meldpunt, in combinatie met de sinds 24 augustus 2023 verplichte certificering, PUR niet langer in een slecht daglicht staat. In onze zoektocht naar oplossingen om het klimaatprobleem tegen te gaan, is het namelijk een uitstekend product om gebouwen mee te isoleren, en zo de CO2-uitstoot te verminderen. Nogmaals: zolang het maar veilig en op de juiste manier gebruikt wordt. BEVO voldoet in ieder geval aan alle verplichtingen en eisen, waardoor we 100% kunnen garanderen dat we veilig werken met PUR.