Spouwmuurisolatie met Parels

Een van de meest gebruikte manieren om spouwmuurisolatie aan te brengen, is met parels. Deze isolatieparels, die ook wel isolatiekorrels genoemd worden, zijn simpel gezegd eigenlijk kleine bolletjes piepschuim die in combinatie met lijm in de muur worden gespoten. Het grote voordeel van isolatieparels is dat ze voor meer dan 90% uit lucht bestaan en hierdoor uitstekend isoleren. Wij gebruiken voor spouwmuurisolatie met parels ISO+ Ecoparels HR++, die van gerecycled EPS (piepschuim) gemaakt zijn en ook prima weer gerecycled kunnen worden.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Voordelen van spouwmuurisolatie met parels

  • Onze isolatieparels hebben een zeer hoge isolatiewaarde: Rd=1,76 m2 K/W bij 6 cm spouw
  • De isolatieparels verzakken niet, omdat ze in combinatie met lijm worden aangebracht
  • De parels die we gebruiken zijn waterafstotend en ademend
  • Ecoparels zijn gemaakt van gerecycled EPS-materiaal, dus erg duurzaam.
  • Onze isolatieparels bevatten geen grafiet. Hierdoor hecht de lijm de parels beter in de spouwmuur
  • Niet schadelijk voor mens en milieu

Werkwijze aanbrengen spouwmuurisolatie met parels

Of spouwmuurisolatie met parels geschikt is voor de spouwmuren in uw woning, is afhankelijk van een aantal factoren. Om dit te bepalen, zal er altijd eerst een van onze experts bij u langskomen om de spouwmuren te beoordelen en u te voorzien van het juiste advies. Hiervoor beoordeelt hij zowel de buitenkant van de spouwmuren als de binnenkant, waarbij we gebruikmaken van een camera. Blijkt daaruit dat spouwmuurisolatie met parels inderdaad de meest geschikte variant is, dan krijgt u van ons geheel vrijblijvend een offerte.

Bent u akkoord met de offerte, dan maken we een afspraak voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie met parels. Hiervoor boren we eerst stofvrij een patroon van kleine gaten in de voegen, waarna we het isolatiemateriaal in de spouw kunnen aanbrengen. Zodra de spouw vol is, werken wij de geboorde gaten weer netjes af. Daarna zult u direct het verschil merken, zowel qua comfort als qua energiekosten. Over het algemeen verdient u een investering in spouwmuurisolatie met parels in zo’n 3 tot 5 jaar terug.