Vloerisolatie

Vloerisolatie is samen met spouwmuurisolatie een manier van isoleren die veel toegepast wordt. Simpel gezegd wordt er bij vloerisolatie direct onder de vloer isolatiemateriaal aangebracht, waardoor er minder warmte verloren gaat. BEVO Isolaties maakt gebruik van 2 soorten schuimisolatie: Icynene H2foam LITE, een watergeblazen dampopen schuim en de Plixxent AL1100 PUR is een dichtcellen isolatieschuim.

Gratis offerte aanvragen

Voordelen van vloerisolatie

  • Snelle verwerking
  • Naadloos
  • Niet vatbaar voor schimmels
  • Lange levensduur
  • Hoge isolatiewaarde
  • Snelle terugverdientijd
  • Verlaging van je energierekening

Waarom vloerisolatie toepassen?

Een koude vloer zorgt voor koude voeten, en dat voelt al snel onplezierig aan. Met vloerisolatie zorgt u ervoor dat de vloer warmer blijft, wat voor een behaaglijk en comfortabel gevoel zorgt. Bovendien zult u de verwarming eerder wat lager laten staan, zodat u ook op uw energielasten bespaart. Door een laag isolatiemateriaal aan te brengen in de kruipruimte zal kou vanuit de kruipruimte niet langer optrekken en via de vloer in huis voelbaar zijn.

Ook in combinatie met vloerverwarming

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat vloerisolatie geen toegevoegde waarde heeft bij vloerverwarming, maar dit is onjuist. Als de vloerisolatie naadloos is aangebracht, zal er minder warmte van de vloerverwarming richting de kruipruimte gaan, waardoor de vloer sneller warm is en u minder energielasten heeft.

Naadloze vloerisolatie werkt het beste

Dankzij het gebruik van Icynene H2Foam LITE brengt BEVO een volledig naadloze laag isolatiemateriaal aan onder uw vloer. Dit materiaal is het enige isolatiemateriaal dat een naadloze en luchtdichte afwerking garandeert. Dat is belangrijk, omdat het niet alleen zorgt voor uitstekende isolatie, maar ook voorkomt dat vocht uit de kruipruimte optrekt en schimmels geen kans krijgen. Dit komt mede omdat het gebruikte schuim luchtdicht maar dampdoorlatend is. Naast Icynene gebruiken we ook Plixxent AL1100 PUR als isolatieschuim. Dit schuim heeft een dichte celstructuur, waardoor het zeer goed isoleert.

Werkwijze vloerisolatie

Het isoleren van een vloer is mogelijk als uw woning een kruipruimte heeft met een diepte van minimaal een halve meter. Is uw kruipruimte minder diep, dan is bodemisolatie een goed alternatief . Onze isolatie-experts komen langs om de kruipruimte te beoordelen en u van advies te voorzien. Bij het aanbrengen spuiten we het isolatieschuim op de onderzijde van de vloer, waarna het snel uitzet en uithardt.

Kosten vloerisolatie

De kosten van het isoleren van uw vloer is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het aantal vierkante meters en de toegankelijkheid van de kruipruimte. In onderstaande tabel geven we u alvast een idee, maar onze offertes zullen altijd precies op maat zijn voor uw situatie.

Terugverdientijd vloerisolatie: slechts 6 jaar

Investeren in vloerisolatie met isolatieschuim is een verstandige keuze. Dankzij de besparing op uw energielasten heeft u de investering in slechts 6 jaar al terugverdiend. En daarna profiteert u natuurlijk nog jaren van uitstekende vloerisolatie! Daarnaast is er ook sprake van immaterieel voordeel, want de vloeren in uw woning voelen na isolatie een stuk prettiger aan, waardoor u comfortabeler woont.

Subsidie voor vloerisolatie

De ISDE-regeling is bedacht om u te ondersteunen bij het investeren in isolatie. U kunt subsidie krijgen voor vloerisolatie als u het combineert met een andere manier van isoleren, zoals spouwmuurisolatie. Per vierkante meter vloerisolatie krijgt u 11 euro subsidie.

Meer over de ISDE

Gratis advies?

Meer weten over de mogelijkheden van vloerisolatie in uw woning? Vraag dan een gratis offerte aan, dan komt onze expert bij u langs om uw situatie te bekijken en u van uitstekend advies te voorzien.

Gratis offerte aanvragen