Kruipruimteisolatie

Het isoleren van de kruipruimte onder uw woning heeft als grootste voordelen dat de vloeren warmer aanvoelen en u daarmee bespaart op uw energierekening. Naast het financiële voordeel zorgt kruipruimteisolatie dus ook voor een aanzienlijke verbetering van het wooncomfort.

Is de kruipruimte niet geïsoleerd, dan bent u waarschijnlijk bekend met het feit dat het vaak vochtig is. De vloer voelt koud, er is condens op de ramen en de muffe lucht uit de kruipruimte ruikt niet prettig. Bovendien kan er schimmelvorming ontstaan in een kruipruimte zonder isolatie, wat het leefklimaat zeker niet verbeterd.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Kruipruimteisolatie is beter voor uw woning

Kruipruimteisolatie zorgt ervoor dat er minder vocht aanwezig is in uw woning, waardoor u bijvoorbeeld voorkomt dat er schimmels ontstaan, dat leidingen en kabels aangetast worden en dat houtrot en betonrot een kans krijgen. Kortom: kruipruimteisolatie vergroot de levensduur van uw woning.

Kruipruimteisolatie in de praktijk

Wilt u uw kruipruimte laten isoleren, dan maken we eerst een afspraak om bij u langs te komen. Onze isolatie-expert beoordeelt de situatie, bespreekt de mogelijkheden en uw wensen, en voorziet u van advies. Er zijn vervolgens twee mogelijkheden.

Kruipruimteisolatie dankzij vloerisolatie

We kunnen de kruipruimte isoleren door vloerisolatie toe te passen. Hierbij brengen we isolatiemateriaal aan aan de onderkant van de vloer, waardoor er een naadloze isolatielaag ontstaat. Er moet wel voldoende ruimte in de kruipruimte zijn om vloerisolatie te kunnen toepassen.

Kruipruimteisolatie dankzij bodemisolatie

Een andere variant van kruipruimteisolatie is zogenaamde bodemisolatie . Hierbij wordt het isolatiemateriaal in de vorm van isolatiekorrels aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Bodemisolatie is zeer goed toe te passen bij kruipruimtes die te vochtig zijn voor vloerisolatie.

Voordelen kruipruimteisolatie

  • Meer comfort in huis dankzij warmere vloeren
  • Snelle besparing op energielasten
  • Binnen 1 dag aangebracht
  • Minder vocht in huis, dus gezonder leefklimaat
Nu offerte aanvragen