Waarom spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een van de populairste manieren van woningisolatie. Geen wonder, omdat er bij geïsoleerde buitenmuren tot wel 20% minder warmte verloren gaat. Dat zorgt dus direct voor een aanzienlijke besparing op uw energiekosten, en daarmee voor minder CO2-uitstoot en een hoger energielabel. Bovendien woont het comfortabeler met muurisolatie.

Mogelijkheden bij muurisolatie

Zoals gezegd is spouwmuurisolatie de meest toegepaste variant van muurisolatie. Dat komt omdat het eenvoudiger aan te brengen is en een hoger rendement heeft dan het isoleren van de spouwmuur aan de buitenzijde of binnenzijde. Bovendien kunt u gewoon thuisblijven tijdens het aanbrengen en zorgt spouwmuurisolatie niet voor troep in huis. Is spouwmuurisolatie niet mogelijk, dan kunt u muurisolatie laten uitvoeren met voorzetwanden. Dit is wel een stuk ingrijpender en prijziger dan spouwmuurisolatie.

Kosten spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een investering die snel terug te verdienen is. De exacte terugverdientijd en de bijbehorende kosten hangen af van een aantal factoren, zoals het oppervlakte van de spouwmuren, welk isolatiemateriaal er gebruikt wordt en de staat en diepte van de spouw. Over het algemeen verdient u de investering in spouwmuurisolatie in zo’n 3 tot 4 jaar terug.

Mogelijkheden spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende isolatiematerialen die we gebruiken om uw spouw te isoleren. Wat er precies mogelijk is en wat de bijbehorende kosten, voordelen en nadelen zijn, zetten we tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek graag voor u op een rij.

Gratis offerte aanvragen

Spouwmuurisolatie met parels

Bij spouwmuurisolatie met parels blazen we kleine bolletjes piepschuim in de muur. De isolatiewaarde is uitstekend en de isolatieparels die we gebruiken zijn erg duurzaam.

Meer over spouwmuurisolatie met parels

Spouwmuurisolatie met Insufoam

Insufoam is een milieuvriendelijk isolatieschuim dat met behulp van lucht in de spouwmuur wordt geblazen. Perfect voor spouwmuren zonder isolatie of met verslechterde isolatie.

Meer over spouwmuurisolatie met Insufoam

Spouwmuurisolatie met wol

We kunnen uw spouwmuur ook isoleren met glaswol, wat een uitstekende isolatiewaarde heeft en bovendien voor 80% uit gerecycled materiaal bestaat.

Meer over spouwmuurisolatie met wol