Gratis adviesgesprek aanvragen

Klantenreviews

Wij hebben een groot aantal tevreden klanten!

Samenwerkingspartners

De beste isolatiemethode?

Dat is een vraag die ik heel vaak hoor en die is niet zo makkelijk te beantwoorden. Waarom niet? Omdat ik dat eigenlijk ook niet weet! Het ligt eraan wat je wilt isoleren. Onder isoleren verstaan wij in ieder geval niet dat wij een aparte kamer geluidsdicht maken zodat je voor de rest van je leven geïsoleerd kunt leven! Hoewel, voor sommige mensen …… Nee, isoleren betekent de warmte binnen en de warmte buiten houden. Nu ik het zeg denk ik, dit noemen ze nou een tegenstelling, en toch is het zo. In mijn werk als ‘baas’ van BEVO ben ik al heel wat rare dingen tegen gekomen. De vragen waren soms apart. Eén van de eerste vragen: kan ik ook subsidie krijgen? Logisch, want wij Nederlandser houden wel van een voordeeltje. Een andere vraag: Moet mijn afzuigkap ook geïsoleerd worden? Dat kan natuurlijk, mevrouw maar dan gaat het wel een beetje ruiken in de keuken! Natuurlijk zijn er ook hele zinnige vragen waar wij gelukkig een antwoord op kunnen geven. Vragen over welke methode voor een spouwmuur het beste is. Of wat is het rendement van vloerisolatie. Allemaal hele logische vragen.

Waar of niet waar

Spouwen in muren mogen nooit compleet worden gevuld met isolatiemateriaal. Een geventileerde spouw zorgt ervoor dat een regendoorslag optreedt, de muur sneller droogt en een inwendige condensatie plaatsvindt.”

Antwoord

Spouwenmuren mogen bijna altijd volledig worden gevuld maar wel door een deskundige firma en met materiaal wat er speciaal voor is gemaakt en ook geschikt is. Ik ga een vraag stellen, of liever gezegd een stelling neer zetten en ik ben benieuwd wat jouw mening is! Als je ventileert, stook je voor de buren! Ik ben benieuwd wat jullie daarvan vinden.

Zoals wij Groningers altijd zeggen, Komt goud, mien jong!