Gratis adviesgesprek aanvragen

Klantenreviews

Wij hebben een groot aantal tevreden klanten!

Samenwerkingspartners

Isoleren met PIF-folie

Voor het isoleren van vloeren en daken gebruiken we steeds vaker PIF-folie. Dit folie is opgebouwd uit meerdere lagen aluminiumfolie dat warmte reflecteert, met daartussen luchtkussens. Het is zeer licht, dun en eenvoudig om mee te werken. Dat maakt dat isoleren met PIF snel gaat, en bovendien werkt het ook erg schoon en is het veilig. Afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden in uw woning kan PIF daarom in veel gevallen een uitstekend isolatiemateriaal zijn.

Hoe werkt PIF-folie?

Zoals gezegd bestaat PIF uit lagen hoogwaardig aluminiumfolie, met daartussen luchtkussens. Het aluminium weerkaatst meer dan 90% van de warmte of koude terug naar waar deze vandaan komt. Bij vloerisolatie wordt de kou vanuit de grond dus teruggekaatst naar de grond, terwijl de warmte vanuit de vloer in de woning erboven ook wordt teruggekaatst de woning in. Bij dakisolatie gebeurt hetzelfde: de kou van buiten blijft buiten, de warmte van binnen blijft binnen. De luchtkussens beperken verder warmteverlies.

In tegenstelling tot dikke isolatiematerialen wordt warmte dus niet geabsorbeerd, maar gereflecteerd. Hierdoor zijn er bij het isoleren met PIF dus ook geen problemen met optrekkende kou of vocht.

Vloerisolatie met PIF-folie: beton en hout

Bij BEVO gebruiken we PIF voornamelijk voor het isoleren van vloeren en daken. Bij vloerisolatie wordt het folie aan de onderkant van de vloer aangebracht. Het folie is geschikt voor zowel houten als betonnen vloeren. Belangrijke voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is, en dat er voldoende werkruimte is: minimaal 45 centimeter. Voor een goede isolerende werking is het bovendien belangrijk dat er weinig obstakels in de kruipruimte zijn, zodat we een luchtdichte montage kunnen garanderen. Tijdens het gratis adviesgesprek zal onze isolatie-expert beoordelen of uw kruipruimte geschikt is.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Dakisolatie met PIF-folie

Uw dak isoleren met PIF-folie heeft twee voordelen: ten eerste blijft de warmte in huis in de winter langer binnen. Maar tegelijkertijd blijft de warmte van buiten in de zomer langer buiten. Dit maakt bijvoorbeeld dat een zolder een prettigere verblijfsruimte wordt. Over het algemeen brengen we alleen PIF-folie aan op hellende daken waar nog geen ander folie of andere isolerende materialen aanwezig zijn. Of uw dak geschikt is voor isolatie met PIF, beoordelen we graag tijdens een gratis adviesgesprek.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Voordelen isolatie met PIF

  • Isoleert beter dan PUR, glas- of steenwol
  • Zeer licht van gewicht
  • Schoon: u kunt gewoon aanwezig zijn tijdens het isoleren, onze medewerkers hebben geen beschermingsmiddelen nodig.
  • Snel aan te brengen
  • Waterafstotend
  • Geluidabsorberend

Wat kost isolatie met PIF-folie?

Tijdens het gratis adviesgesprek bespreken we natuurlijk ook de kosten die bij het isoleren met PIF komen kijken. De exacte prijs hangt onder andere af van de bereikbaarheid van de kruipruimte of het dak. Over het algemeen verdient u een investering in isolatie met PIF in zo’n 5 jaar terug.

Gratis adviesgesprek aanvragen