Meer over Bodem isolatie

Gratis adviesgesprek aanvragen

Klantenreviews

Wij hebben een groot aantal tevreden klanten!

Samenwerkingspartners

Bodemisolatie met parels

Hoewel het technisch geen vloerisolatie is, heeft het toepassen van bodemisolatie met parels wel een positief effect op de temperatuur van de vloer in uw woning.

Wat is bodemisolatie?

De naam zegt het al: bij bodemisolatie isoleren we de bodem van de kruipruimte. Vanuit de bodem trekt namelijk koude lucht en vocht omhoog, waardoor de vloeren in huis koud en dus minder comfortabel aanvoelen. Hierdoor heeft u de neiging de verwarming hoger te zetten, waardoor uw energielasten stijgen. Bij bodemisolatie met parels gebruiken we zogenaamde EPS isolatiekorrels HR++.

Gratis offerte aanvragen

Wat zijn isolatieparels (EPS)?

Simpel gezegd zijn isolatieparels kleine korrels van piepschuim. Deze korrels worden al heel lang als isolatiemateriaal gebruikt, we zien dat ze zelfs na meer dan 30 jaar nog steeds dezelfde isolatiewaarde hebben.

Hoe werkt bodemisolatie met parels?

De EPS-korrels worden met een slang door het kruipluik van de kruipruimte aangebracht. We brengen genoeg korrels aan om de hele bodem vochtdicht af te sluiten, zodat er minder warmte verloren gaat en de vloeren warmer aan zullen voelen. De kruipruimte moet zon 30 tot 40 centimeter hoog zijn om bodemisolatie met parels te kunnen toepassen.

Voordelen van bodemisolatie met parels

Het isoleren van de bodem van de kruipruimte met parels heeft allerlei voordelen:

  • Snel aangebracht
  • Zeer geschikt voor vochtige kruipruimtes: 100% vochtdicht
  • Gezonder leefklimaat door minder vocht in huis
  • Lagere energielaste
  • Voorkomt schimmelvorming
  • Voorkomt aantasting van leidingen en kabels
  • Voorkomt houtrot en betonrot

Terugverdientijd en kosten

De exacte prijs van bodemisolatie met parels is afhankelijk van het oppervlakte, de bereikbaarheid en andere zaken. Daarom komen onze isolatie-experts altijd eerst langs om de mogelijkheden en wensen te bespreken. De terugverdientijd ligt over het algemeen rond de 6 jaar.

Werkwijze bodemisolatie

We vertellen u graag meer over de werkwijze bodemisolatie. Weet u al genoeg, vraag dan gratis een offerte aan.

Gratis offerte aanvragen