Waarom vloerisolatie?

Woningisolatie zorgt voor meer comfort in huis en een lagere energierekening. Het isoleren van de vloer is een van de manieren om uw woning te isoleren, maar waarom zou je kiezen voor vloerisolatie?

Het lijkt op het eerste gezicht minder logisch om de vloer te isoleren, want met een gemiddelde temperatuur onder uw woning van 11 graden is het energieverlies lager via de vloer lager dan bij het dak of de spouwmuren, zeker als de buitentemperatuur laag is.

Toch is vloerisolatie een uitstekende manier van woningisolatie. Dat komt met name omdat het wooncomfort aanzienlijk stijgt als de vloer geïsoleerd is en warmer aanvoelt. Ook tocht over de vloer en vocht in de woning zal afnemen, waardoor u niet steeds hoeft te stoken om het behaaglijk te hebben. Vloerisolatie zorgt dus ook voor een lagere energierekening.

Gratis offerte aanvragen

Grootste voordelen van vloerisolatie

  • Warmere vloer
  • Minder tocht en minder vocht in huis
  • Bespaar op energiekosten door minder te stoken
  • Meer wooncomfort
  • Hoger energielabel
  • Duurzame keuze: minder CO2-uitstoot

Lagere energierekening

Bijna iedereen die kiest voor vloerisolatie, doet dat om de energielasten omlaag te brengen. Bij een gemiddelde woning bespaart u al snel tot wel 200 euro per jaar, en verdient u de investering in vloerisolatie in zo’n 6 tot 7 jaar terug. Daarbij hangen de kosten van het isoleren van de vloer natuurlijk wel af van de situatie in uw woning, de mogelijkheden en wensen. Tijdens het gratis advies- en offertegesprek neemt een van onze isolatie-experts alles met u door.

Meer wooncomfort

Naast het financiële voordeel zorgt vloerisolatie ook voor meer comfort in huis. De vloer voelt namelijk minder koud, er is minder tocht op de vloer en het vocht in huis neemt af. Dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat schimmels geen kans krijgen. De temperatuur blijft constanter, waardoor het prettiger wonen is.

Beginnen met vloerisolatie

Wilt u vloerisolatie in uw woning laten aanbrengen? Vraag dan een gratis offerte aan, dan komt een van onze isolatie-experts bij u langs om de mogelijkheden en opties met u door te nemen, en u van het juiste advies en een scherpe offerte te voorzien.

Gratis offerte aanvragen