Werkwijze spouwmuurisolatie

In een paar stappen comfortabeler en goedkoper wonen

De meeste woningen die na 1925 gebouwd zijn, hebben spouwmuren. Sinds de jaren zeventig wordt in de holle tussenruimte van een spouwmuur regelmatig isolatie gebruikt. BEVO is gespecialiseerd in zowel het achteraf aanbrengen van spouwmuurisolatie in bestaande woningen als het isoleren van spouwmuren in nieuwbouwwoningen. Met spouwmuurisolatie wordt het binnenklimaat in uw woningen comfortabeler, zowel in de zomer als winter. Daarnaast bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten. We beschrijven onze werkwijze spouwmuurisolatie in een paar stappen.

Gratis offerte aanvragen

Stap 1: adviesgesprek spouwmuurisolatie

Na het aanvragen van het gratis adviesgesprek, plannen we eerst een afspraak om bij u langs te komen. Een van onze isolatie-experts bekijkt dan de spouwmuur of spouwmuren die u wilt laten isoleren. Naast een visuele inspectie van de buitenkant, zullen we ook met een camera in de spouw kijken. Dat is noodzakelijk om te ontdekken of er geen cement, stukken steen of ander afval van de bouw in de spouw zit. Zit dat er wel, dan kunnen hierdoor zogenaamde koudebruggen ontstaan, die op hun beurt weer voor problemen met vocht of schimmel kunnen zorgen. Dit probleem komt gelukkig niet vaak voor en is zelfs nog op te lossen tijdens het uitvoeren van de spouwmuurisolatie.

Verder kijken we naar eventuele schade die van invloed kan zijn op de isolatie en of het nodig is om spouwmuurborstels aan te brengen als u spouwmuren deelt met de buren. Dat is nodig om te voorkomen dat het isolatiemateriaal wegzakt of tijdens het aanbrengen al richting de buren loopt. Tijdens het onderzoek zal onze expert ook bepalen wat het beste materiaal is om uw spouwmuren mee te isoleren en dit met u bespreken.

Stap 2: spouwmuren isoleren

Bent u tevreden met ons aanbod en geeft u akkoord, dan is de volgende stap het daadwerkelijk uitvoeren van de spouwmuurisolatie. We beginnen met het stofvrij boren van een aantal gaten in de voegen. Dit gebeurt volgens een bepaald patroon om de juiste verspreiding van het isolatiemateriaal te garanderen. Zodra de gaten geboord zijn, spuiten we de spouwmuur vol met het gekozen isolatiemateriaal, zoals Insufoam of Ecoparels. Na het aanbrengen van de isolatie, werken we de geboorde gaten weer netjes af. We doen ons best het cement dezelfde kleur te geven als de bestaande voegen.

Stap 3: ventilatie herstellen in kruipruimte

Als uw woning is voorzien van een kruipruimte, zullen we de ventilatiekanalen als de mogelijkheid er is, na afloop van het aanbrengen van de spouwmuurisolatie, herstellen. Na het vullen van de spouwmuren zullen de oude ventilatiekanalen namelijk niet meer functioneren. Ventilatie van de kruipruimte is belangrijk om te voorkomen dat u er last krijgt van vocht of schimmel. De nieuwe ventilatiekanalen worden aan de buitenkant afgewerkt met muiswerende roosters.

Stap 4: afronden en opleveren

Tot slot ruimen wij alles weer netjes op en laten uw woning bezemschoon achter. Vervolgens zult u direct verschil merken met de situatie zonder spouwmuurisolatie en de investering in ongeveer 3 tot 5 jaar volledig terugverdienen.

De grote voordelen van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie heeft vele voordelen:

  • Direct effect op het comfort in huis en uw energielasten
  • Razendsnel terugverdiend
  • Gezonder binnenklimaat
  • Minder last van buitengeluid
  • Mogelijk gunstiger energielabel

Spreekt onze werkwijze u aan? Vraag dan eenvoudig gratis een offerte aan, precies op maat voor uw woning.

Offerte aanvragen