Vloerisolatie met PUR: Plixxent AL1100 PUR

Naast vloerisolatie met Icynene isoleren we ook vloeren met een klassieker PUR-schuim met de naam Plixxent AL1100 PUR. Dit wordt naast vloerisolatie ook gebruikt voor het isoleren van daken en wanden, bij zowel bestaande woningen als nieuwbouw. Bij het aanbrengen van PUR zet het uit, waardoor er een volledig naadloze vloerisolatie ontstaat. Dit komt de isolatiewaarde ten goede. Plixxent AL1100 PUR bevat geen CFK’s en ook bij het aanbrengen komen deze schadelijke gassen niet vrij.

Is vloerisolatie met PUR-schuim geschikt voor mijn woning?

Om PUR-schuim te kunnen gebruiken voor vloerisolatie, moet de kruipruimte minimaal 50 centimeter diep zijn. Daarnaast is het belangrijk dat er geen puin of water in de kruipruimte aanwezig is, en dat de onderzijde van de vloer in goede staat is. Om te kunnen beoordelen of uw kruipruimte aan alle eisen voldoet, zal er altijd eerst gratis een isolatie-expert langskomen. Tijdens dit gesprek geven we u ook advies over de beste manier van vloerisolatie.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Plixxent AL1100 PUR aanbrengen

Het PUR-schuim dat we gebruiken bestaat uit twee componenten die bij het aanbrengen door een gespecialiseerde machine worden vermengd. Vervolgens spuiten we het isolatieschuim in de gewenste dikte tegen de onderzijde van de vloer. Tijdens en 2 uur na het aanbrengen mag u niet aanwezig zijn in de woning.

Na het aanbrengen hardt het PUR-schuim uit tot een strakke, nette en naadloze isolatielaag. Bij een dikte van ongeveer 10 centimeter heeft Plixxent AL1100 PUR een Rc-waarde van ongeveer 3,5, bij ongeveer 14 centimeter loopt dat getal al op tot boven de 5. Tijdens het gratis adviesgesprek nemen we uw wensen en de mogelijkheden met u door om tot de best mogelijke oplossing te komen.

Gratis offerte aanvragen

Voordelen van Plixxent AL1100 PUR

  • Bevat geen schadelijke drijfgassen (CFK)
  • Waterafstotend
  • Hardt naadloos uit
  • Binnen 1 dag aangebracht
  • Branddovend