Waarom dakisolatie?

Met de huidige energieprijzen zien steeds meer mensen de noodzaak van het isoleren van hun woning. Wat veel mensen niet weten, is dat een dak dat slecht geïsoleerd is, een enorme rol speelt in het warmteverlies in huis. Er kan tot wel 30% van de warmte in huis verdwijnen via het dak!

Daarom is dakisolatie steeds populairder. Er zijn verschillende mogelijkheden, die we tijdens een vrijblijvend gesprek graag met u doornemen. Een van onze isolatie-experts komt dan bij u langs om de situatie te bekijken, waarbij we zowel het dak als de constructie inspecteren. Op basis hiervan kunnen we namelijk een gedegen advies geven over de beste aanpak, het beste isolatiemateriaal en de bijbehorende investering. Het heeft altijd onze voorkeur om de dakisolatie aan de binnenzijde aan te brengen: dit is goedkoper en sneller dan isolatie aan de buitenkant.

Gratis offerte aanvragen

Isolatiemateriaal voor dakisolatie

Voor het isoleren van uw zolder werken we met Icynene of PUR. Beide materialen vallen in de categorie gespoten polyurethaan. Dat houdt in dat deze twee varianten isolatieschuim ingespoten worden, waarna ze een naadloze en luchtdichte isolatielaag vormen. De exacte dikte bepalen we aan de hand van uw wensen en de mogelijkheden.

Gebruikt u de zolder alleen voor opslag, en niet als woon- of werkruimte? Dan is tussenvloerisolatie mogelijk ook een interessante optie.

Kosten dakisolatie

Wat dakisolatie precies kost, is sterk afhankelijk van bijvoorbeeld de gekozen methode, het te isoleren oppervlakte en het soort dak. Over het algemeen is de investering in dakisolatie in zo’n 5 tot 7 jaar terug te verdienen.

Ook de besparing is sterk afhankelijk van uw situatie. Voor een standaard eengezinswoning met een schuin dak en verwarmde zolder gaat het om ongeveer 400 euro per jaar. Onze isolatie-experts kunnen er tijdens het gesprek specifieker voor u uitwerken.

Voordelen dakisolatie

  • Bespaar energie
  • Snel terugverdiend
  • Meer wooncomfort
  • Beter energielabel