Woningisolatie

Uw wooncomfort verhogen en tegelijkertijd behoorlijk besparen op uw energierekening, dat kan met woningisolatie. Dankzij woningisolatie blijft de kou buiten en de warmte binnen, zodat u minder hoeft te stoken. Past u bijvoorbeeld spouwmuurisolatie toe in uw woning, dan is de binnenmuur zo’n 5 graden warmer dan zonder isolatie. Bij vloerisolatie zal de vloer ongeveer 3 graden warmer zijn, én is er minder vocht onder uw vloer. Dit temperatuurverschil lijkt misschien verwaarloosbaar, maar in de praktijk zult u merken dat het een aanzienlijk verschil is! Passen we daarnaast ook nog dakisolatie toe, dan is uw hele woning geïsoleerd. Het isoleren van uw woning is meestal binnen 1 dag geregeld, waarna u direct profiteert van de voordelen.

Gratis offerte aanvragen

Zoveel bespaart u met woningisolatie

Een exacte besparing is lastig te geven, maar kijken we naar de gemiddelde besparing, dan bespaart u bij een tussenwoning ongeveer 10-15% op het gasverbruik, bij een hoekwoning 20-25% en bij een vrijstaande woning 25-30%. Met dit soort cijfers kunt u zich voorstellen dat de terugverdientijd bij alle soorten woningisolatie erg laag is! Bovendien is de verwachte levensduur vele malen langer dan de terugverdientijd, zodat u nog jaren profiteert.

Wat levert woningisolatie op?

Woningisolatie levert u op verschillende manieren iets op.

Ten eerste verhoogt het uw wooncomfort. Zoals gezegd blijft de binnenkant van uw spouwmuur veel warmer na spouwmuurisolatie. Bij vloerisolatie geldt hetzelfde voor de vloer, omdat we een naadloze isolatielaag aanbrengen aan de onderkant van de vloer. Isoleren we het dak, dan is dat vooral van invloed op het binnenhouden van de warmte. Het zorgt er ook voor dat er minder kou via het dak de woning binnenkomt.

Dankzij woningisolatie is de temperatuur veel beter verdeeld in huis, zodat u minder hoeft te stoken en de temperatuur stabieler blijft. In de zomer zal het bovendien koeler blijven in huis, en tot slot isoleert u de woning ook nog tegen geluid van buitenaf.

Ten tweede zorgt woningisolatie voor een waardestijging van uw woning. Dat komt omdat u in veel gevallen een veel beter energielabel krijgt, en dat ziet u terug in de vraagprijs van uw huis.

Tot slot zult u natuurlijk merken dat u veel minder geld uitgeeft aan energie, omdat u de verwarming minder hoog hoeft op te stoken en dus minder gas of elektriciteit verbruikt.

Terugverdientijd woningisolatie

De verschillende manieren van woningisolatie hebben een verschillende terugverdientijd. Spouwmuurisolatie verdient u meestal in zo’n 3 tot 4 jaar terug. Vloerisolatie en dakisolatie verdient u in zo’n 6 tot 7 jaar terug. De stijgende energieprijzen zorgen er op dit moment voor dat de terugverdientijd nog lager komt te liggen.

Een keuze voor duurzaamheid

Naast het financiële aspect kiest u met woningisolatie ook voor een duurzame toekomst. Woningisolatie verhoogt namelijk de levensduur van uw woning, én u beperkt de CO2-uitstoot die bij het verwarmen vrijkomt.

10 jaar garantie

BEVO geeft 10 jaar garantie op de woningisolatie die we uitvoeren en het materiaal dat we gebruiken. De garantie is over te dragen op een eventuele volgende eigenaar. We zijn bovendien IKOB-BKB gecertificeerd, dus u profiteert ook van een KOMO-garantie!