Werkwijze vloerisolatie

Voordat we uw woning kunnen voorzien van vloerisolatie, zal er altijd een isolatie-expert langskomen om de mogelijkheden te beoordelen en u van advies te voorzien. Verschillende zaken die daarbij van belang zijn, zijn bijvoorbeeld de hoogte van de kruipruimte en de hoogte van de doorgang naar de kruipruimte. Ook uw wensen en eisen zijn natuurlijk belangrijk, onze expert zal van alle mogelijkheden de voordelen en eventuele nadelen toelichten.

Gratis offerte aanvragen

Vloerisolatie met isolatieschuim

Een manier van vloerisolatie die steeds vaker voorkomt, is vloerisolatie met gespoten isolatiemateriaal. Het isolatieschuim wordt hierbij tegen de onderkant van de vloer gespoten in een dikte die we met elkaar afspreken, en die we eenvoudig kunnen regelen met het spuitpistool. Hoe dikker de laag, hoe beter de isolatiewaarde. Het grote voordeel van gespoten isolatiemateriaal, is dat het in alle holle ruimtes, naden en kieren terechtkomt, waardoor u een naadloze isolatielaag krijgt. Onze isolatie-experts weten precies wat er van ze verwacht wordt bij het aanbrengen van isolatieschuim, en werken netjes en zorgvuldig. We gebruiken 2 soorten isolatieschuim: icynene en PUR.

Bodemisolatie

Bodemisolatie is eigenlijk een goedkopere vorm van vloerisolatie. Het wordt vaak toegepast in kruipruimtes waar het niet mogelijk is om isolatieschuim toe te passen, of als er veel vocht of water uit de bodem in de kruipruimte aanwezig is. We brengen hierbij zogenaamde isolatieparels in een dikke laag aan op de bodem van de kruipruimte. Kou en vocht vanuit de bodem kunnen hierdoor niet meer optrekken. Omdat het aanbrengen eenvoudiger is, is het ook goedkoper. Daar staat tegenover dat de isolatiewaarde ook wat lager is.

Meer weten over vloerisolatie

Door een gratis offerte aan te vragen, kunt u eenvoudig meer te weten komen over de beste manier van vloerisolatie voor uw woning. We bespreken uw wensen en eisen, bekijken de mogelijkheden en geven advies over de beste aanpak. Natuurlijk geven we daarbij antwoord op al uw vragen!

Gratis offerte aanvragen