Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 10.000

  • Groningen en Noord-Drenthe
  • Maximaal bedrag € 10.000
  • Resterend budget
  • Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2025

Bent u eigenaar van een woning binnen het aangewezen postcodegebied en valt uw woning niet onder het versterkingsprogramma van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG)? Dan kunt u nu een subsidie aanvragen van maximaal € 10.000 voor het verduurzamen en verbeteren van uw woning en/of bijgebouw.

Doe de subsidiecheck

Controleer direct of u recht heeft op subsidie.

Over de subsidie

Uw woning bevindt zich binnen het aangewezen postcodegebied en maakt geen deel uit van het versterkingsprogramma van de Nationaal Coördinator Groningen. Deze subsidie biedt mogelijkheden voor het verduurzamen of verbeteren van uw woning, zoals het plaatsen van zonnepanelen, HR++ glas of een warmtepomp. Ook behoren een schilderbeurt of een nieuwe badkamer tot de mogelijkheden.

Beschikbaarheid van budget en tijd

Voor alle kwalificerende aanvragers van deze subsidie is voldoende budget beschikbaar. U heeft tot en met 31 december 2025 de tijd om uw aanvraag in te dienen en vervolgens vier jaar om de werkzaamheden uit te voeren.

Doelgroep van de subsidie

Deze subsidie is bedoeld voor eigenaren van woningen die geen onderdeel zijn van het versterkingsprogramma van de Nationaal Coördinator Groningen, maar wel binnen het aangewezen postcodegebied liggen.

Zakelijke woningeigenaren kunnen ook aanspraak maken op deze subsidie. Meer informatie hierover vindt u op de subsidiepagina: Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 10.000 (Zakelijk).

Gratis adviesgesprek aanvragen

Bestemming van de subsidie

De subsidie is bedoeld voor verduurzamende of verbeterende maatregelen aan uw woning of aan bijgebouwen op hetzelfde adres, met in het bijzonder de focus op isolatie. Denk hierbij aan een schuur of garage. Verbeteringen kunnen ook betrekking hebben op zaken die uw wooncomfort verhogen, zoals een schilderbeurt, het plaatsen van een dakkapel, of het vernieuwen van een badkamer of keuken. Verduurzaming omvat onder andere de aanschaf van zonnepanelen, extra isolatie of HR++-glas. Voor advies over energiezuinigheid kunt u terecht op www.regionaalenergieloket.nl.

Inboedel en tuinonderhoud zijn uitgesloten van de subsidie, evenals schuttingen en bestrating.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Voorwaarden

  • U bent eigenaar van een gebouw dat (mede)bestemd is voor bewoning. Huiseigenaren met een bedrijf aan huis kunnen ook aanspraak maken op de subsidie, maar alleen voor het woongedeelte van hun pand.
  • De woning is niet opgenomen in het versterkingsprogramma van de Nationaal Coördinator Groningen.
  • De woning bevindt zich in het aangewezen postcodegebied. Een postcodegebied komt in aanmerking als het een schadepercentage van minimaal 40% heeft. Ook kunnen postcodegebieden met een lager schadepercentage in aanmerking komen als ze omsloten zijn door gebieden met een schadepercentage van 40% of hoger.
  • De woning is gebouwd en opgeleverd vóór 1 januari 2016.
  • U kunt meerdere keren subsidie aanvragen binnen deze regeling, maar dit geldt per adres en tot een maximum van € 10.000.
  • Na goedkeuring van uw aanvraag heeft u vier jaar de tijd om de werkzaamheden uit te voeren.

Downloads

Onze adviseurs & isolatie experts
arrow-icon
arrow-icon
Jordy Dijkstra

Jordy Dijkstra

Adviseur

Kevin Smits

Kevin Smits

Adviseur Zakelijk Markt

Petra Bosma

Petra Bosma

Receptioniste en planning

Richard Massink

Richard Massink

Adviseur

Peter ten Cate

Peter ten Cate

Adviseur